В Тернополі сотні людей прийшли на відкриття пам’ятника Героям Небесної сотні. ФОТОРЕПОРТАЖ

14 жовтня на свято Покрови в Тернополі відкрили та освятили пам’ятник Героям Небесної сотні. Вшанувати пам’ять полеглих під час Революції Гідності та війни на Сході України прийшли сотні тернополян.

Перед відкриттям військові Тернополя пройшли містом урочистою ходою на честь Героїв та борців за незалежність України.

Небайдужі люди приносили до постаменту квіти та ставали на коліна. Зібралися на площі Героїв Євромайдану тернополяни, рідні та друзі загиблих, а також представники влади.

- Ці люди стали прикладом для всіх. Вони віддали найдорожче – своє життя, щоб жити в цивілізованій та європейській українській державі.Цей пам’ятник також присвячується всім, хто стояв пліч-о-пліч на Майдані в Києві, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Також прийшли на відкриття люди, які брали участь в сутичках на Майдані.

- Небесна сотня та розстріл на Майдані – це наслідок того, що багато з нас промовчали, продали свій голос на виробах, пустили величезне зло до влади. Все, що сталося – це наслідок того, якими ми були громадянами та як ми любили свою Батьківщину, – каже голова Тернопільського осередку Всеукраїнського об'єднання «Автомайдан» Ігор Василів.

Нагадаємо, що композиція пам’ятника символізує декоративний вихор, на якому зображена незахищена фігура юнака, як невинної жертви та ангела – символу слави Героїв Небесної Сотні.




 


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також