В Тернопіль на міні-фестиваль "Пивні вихідні" везуть гуцульське крафтове пиво

З 7 по 9 жовтня в Тернополі проведуть міні-фестиваль "Пивні вихідні". На заході представлять близько 40 сортів крафтового пива з різних міст України. Своє пиво до міста вже везуть пивовари з Закарпаття, Львова, Запоріжжя, Києва. Як зазначають організатори події, буде пиво й з Тернопільщини, а саме з Великих Бірок.

- Це перший в Тернополі міні-фестиваль крафтового пива. Будуть представлені такі пивоварні, як закарпатська "Ципа" - це гуцульське пиво, яке виготовляють у селі Кваси. Там майстри вміло поєднують багатовіковий досвід карпатського пивоваріння із сучасними технологіями. Також буде продукція від львівської броварні "Правда", що працює у самому серці Львова та пиво від київської "Лісопилки". Власники цієї пивоварні розташували її у приміщенні колишньої лісопильні, - зазначає організатор фесту Наталя Бабчишин.

Вхід на міні-фестиваль буде вільним і відбудеться він у приміщенні ресторації "Мамонт". Окрім цього, до випивки буде розроблено спеціальне меню та для охочих проведуть кілька лекцій-дегустацій.

Зокрема, 7 жовтня буде лекція-дегустація "Крафтове пивоваріння. Історія пивного двора WEELyki BEERky"від пивовара Миколи Смачила.

9 жовтня свою лекцію проведе Роман Семчишин - "Історія крафтового пивоваріння".

 - Власну крафтову пивоварню ми почали створювати у 2003 році, тоді ще в Тернополі, а не в Бірках. Був такий пивний паб "Тарпан". Проте, у місті у нас виник ряд проблем, які заважали нам розвиватись. Зокрема, одна з них це відсутність якісної води і томи ми вирішили побудувати пивоварню за межами міста. На сьогоднішній день ми варимо лише два сорти пива, це "Світле" і "Темне медове". Світле – це класичний вид світлого пива, який ще називають: лагер. Та на відміну від звичних смаків світлого пива ми робимо акцент на солодових нотках, а не на хмелевій гіркості, що в свою чергу дає ніжніший смак і привертає увагу людей, які раніше не могли смакувати пиво. Темне-медове – новий смак в пиві. Це справжнє крафтове пиво, в яке ми додаєм натуральний мед, - розповів власник пивного двору "WELLyki BEERky" Микола Смачило.

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також