У поліції розповіли, чому тільки тепер арешували Нагуту, Фелика і Воронцова

Тернопільські полісмени відслідковують роботу компанії "Хелікс" в Тернополі вже майже рік. Про це під час брифінгу розповів керівник Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол. Затримати керівників компанії раніше не могли, бо всі троє не були одночасно в країні.  

За його словами, у поле зору поліцейських ця компанія потрапила ще 18 січня. 

— На той час у нас не було жодного звернення від людей, які вкладали гроші у це товариство. Ми розуміли, що ця фінансова піраміда довго не житиме і почали документувати діяльність керівного складу, проводили негласні слідчі дії. Розслідування проводило наше слідче управління, супроводжувала справу СБУ під наглядом прокуратури, - зазначив Богомол.

Перші скарги від обдурених клієнтів почали надходити влітку. Станом на 1 грудня правоохоронці прийняли заяви від сімнадцяти потерпілих. Після затримання керівників "Хеліксу", кількість ошуканих за останніх 3 дні збільшилася ще на 20.

— Раніше затримати організаторів фінансової піраміди ми не могли, бо хотіли, щоб усі троє перебували на території України. Коли така нагода з'явилася, ми втілили задумане, - розповів керівник поліції.

Олександр Богомол звертається до всіх, хто став жертвою шахраїв і просить повідомити про це. Надати інформацію можна за номером телефону чергової частини  - 27-11-70.


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також