Співачку з Тернополя та її 3-річного сина зняли з рейсу і тримали в аеропорту кілька годин

Співачка з Тернополя Тетяна Назарко не змогла вилетіти з України разом із своїм маленьким сином. Жінку в аеропорту Львова попросили пройти в кабінет і дати пояснення. Про це вона розповіла на своїй сторінці у Фейсбуці.

— Я мала здійснити політ у Рим! При проходженні контролю мені повідомили, що у мене є проблеми з документами і попросили мене з 3-річним сином пройти у кабінет. Я зразу поцікавилась, з якими саме. документами є проблеми,тому що у мене окрім закордонного паспорта є дозвіл на проживання у Італії.
За законом, коли один з батьків супроводжує неповнолітню дитину, потрібне нотаріальне посвідчення другого з батьків. У нас цей документ був, батько, який виїжджав тижнем раніше, цей документ зробив. Мене запевнили, що це неможливо, бо у базі данних вказано, що мій чоловік і батько моєї дитини Білоус Юрій був на території України останній раз у 2015 році. На що я відреагувала посмішкою, мені здалось, що це якийсь жарт, бо ми перетинали кордон разом всією сім'єю, я вказала день, номер машини... На що мені відповіли, що прткордонники не могли помилитись 2 рази! Тоді я почала телефонувати чоловікові, щоб він вислав якісь докази, він відіслав фото, на якому було видно печатку з датою, мені сказали, що це може бути фотошоп, — розповідає співачка. 

Після того жінці заявили, що її зняли з рейсу, не повернули втрачені за квитки кошти.

— І я почала давати свідчення, так як було відкрито кримінальну справу! Я розказувала всю правду, на що вони реагували посмішками, просила, щоб до мене пустили родича, який би міг допомогти з сином, мені відмовили, попросила безкоштовного адвоката, мені сказали, що я маю мати довідку, що я неплатоспроможна. Я пояснювала, що це непорозуміння сталось не з моєї вини, а через проблеми системи і обурювалась, що вони не мають права тримати мене з трохрічною дитиною. На що слідчий зробив зауваження і сказав, щоб я до нього не підвищувала голосу. Я провела у аеропорті 3-3,5 години з маленькою дитиною без їжі і води. Можливо, для України це нормальне явище, але для цивілізованого світу — це варварство, — написала Тетяна Назарко.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також