Роман Заставний — підвищення зарплат це хороше рішення, хоч і ризиковане

Є великі шанси, що в Україні наступного року продовжиться економічне зростання, вважає народний народний депутат від "Народного" фронту" Роман Застаний. Політик наголошує, є великі шанси, що бютжет можуть прийняти вже в середині грудня.

— Які плани б ми не мали на наступний рік, їх неможливо реалізувати без фінансового підгрунття. Зараз ми маємо початок зими, фінансовий документ, на 90% готовий та проговорений. Є чимало питань, які треба узгодити на рівні Кабміну, профільних комітетів, депутатських груп. Є шанси, що в середині грудня ми вперше матимемо повноцінний бюджет, який констатуватиме факт масштабної проробленої роботи,  а також факт економічного зростання нашої держави, — говорить Роман Заставний. — Особливо цей момент приємний для бюджетних працівників, для медичної сфери, для освітян, що передбачається суттєве зростання їхніх зарплат. 

З приводу збільшення мінімальної арплати було чимало дискусій і серед депутатів, і в соцмережах, і в суспільстві. Скептики називали таке рішення нереалістичним, зазначаючи, що воно викличе інфляцію. 

— Я вважаю, що це хороше рішення, хоч і дещо ризиковане. Підняття заробітньої плати тягне за собою збільшення великої кількості податків. Скептики кажуть, що ми давимо малий бізнес. Насправді це шанс для малого бізнесу, бо він наближений до споживача, він має можливість надати послуги і відразу збільшити доходи. Підприємцям, може, не легко, але кому легко? Бізнес — це боротьба за клієнта, за ресурс, за долю на ринку. Малий бізнес має зайняти нішу і виконувати соціальну функцію. Ну не може бізнес платити менше, ніж категорія, скажімо, працівників ЖЕКів і так далі. Це надходження в бюджет.

Також, додає Роман Заставний, першочергове завдання на наступний рік — збільшення пенсій. 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також