Прикидаються поліцейськими та виманюють гроші - у Тернополі активізувалися аферисти

У Тернополі знову активізувалися аферисти, які видурюють гроші за схемою "Ваш син у поліції". Сім'я хотіла врятувати брата від криміналу, натомість збагатила шахраїв.

Телефонний дзвінок пролунав у квартирі потерпілих на світанку 26 лютого близько 6 години. Співрозмовник представився працівником поліції і повідомив жінці, що її син вчинивши бійку і тепер йому загрожує кримінал за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Проте одразу заспокоїв матір, мовляв закрити справу можна, однак слід заплатити, повідомляють в ГУ НП в Тернопільській області.

Мати  погодилася перевести на мобільні рахунки шість тисяч гривень. Розбудила старшого сина і розповіла про біду. Той став телефонувати на мобільний брата, однак абонент не відповідав. Вирішили платити. Син викликав таксі та поїхав до найближчого терміналу переводити готівку. А вже через годину молодший брат повернувся додому.

Як з’ясувалося, він увесь час розважався на вечірці і просто не почув дзвінка. Довелося телефонувати в поліцію та розповідати про шахрайство. За даним фактом правоохоронці відрили кримінальне провадження.


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також