Після пісні "Ой летіли дикі гуси" у британців були сльози на очах, — уродженка Тернополя Христина Дмитрик

Христина Дмитрик взяла участь у шоу "Голос країни". Співачка проживає у Лондоні, проте народилась і дитячі роки провела у Тернополі. Каже, що це перший її досвід у вокальному шоу. Наразі Христина готує великий концерт з власним рок-хором і відвідає Тернопіль в кінці літа.

Про Тернопіль

Востаннє в Тернополі я була у жовтні  2016 року і навідуюсь мінімум один раз в рік або якщо є можливість то частіше. Дуже люблю проводити час у Тернополі і з кожним приїздом бачу, що місто змінюється і стає схожим на європейське містечко, як, наприклад, Краків. Найбільше запам'яталося, яке дружнє наше місто, люди знають одне одного, знають сусідів. У Лондоні так багато людей, що дуже часто не відчувається такої близькості.

Участь та робота у лондонському рок-хорі

Рок-хор для мене розпочався у 2004 році, коли наш директор Каролайн Редмен Лашер відкрила перший хор у своєму містечку. На першу репетицію прийшло близько 70-ти людей. У 2009 році Каролайн розмістила оголошення про пошук лідерів в різних містах Англії. Я прочитала оголошення і пішла на інтерв'ю до Каролайн додому. Заграла на фортепіано, заспівала і так стала лідером 8-ми хорів у 4-х районах Лондону.

На даний момент в рок-хорі понад 26 000 хористів. Я вже займаюсь цим 9-й рік і досі обожнюю вчити нові пісні, спів хору і людей, які приходять на репетиції. На даний момент у мене майже 400 хористів. Переважна більшість це місцеві, але є і люди з Австралії, Америки, також є люди, які мають походження з України. Є вчителі, лікарі, пенсіонери, є молодші люди, які приходять після роботи  на 1.5 години поспівати.

 Кожен раз, коли я веду хор, я так само як і мої хористи отримую позитивний заряд енергії. Який би не був настрій спочатку репетиції, по закінченню завжди відчуваю піднесення і так кожного тижня вже на протязі багатьох років.

 Зараз готуємося до поїздки в Україну, а саме до Львова і до рідного Тернополя. Оскільки це наша перша поїздка і ми обмежені місцями у літаку, то лише 70 хористів виступлять в Україні 1-5 серпня. Будемо давати концерти, щоб зібрати кошти для дітей сиріт в Україні.

У Лондоні ми вже провели благодійний концерт  в кінці грудня 2015 року. Завдяки щедрості наших глядачів було зібрано понад £3000. Надіємося що зможемо зібрати хорошу суму під час концертів в Україні.

Про переїзд до Британії і перші музичні успіхи

Ми переїхали з сім'єю у 2001 році, коли мама вступила в лондонський університет. Мені було 12 років. Англійської я майже не знала, тому було важко звикнути. Перші місяці я просто плакала, бо сумувала за Тернополем і друзями. Проте, пізніше вчителька музики, коли  дізналася, що я співаю і граю на фортепіано, записала мене на шкільний виступ.

Після першого шкільного концерту, де я заспівала пісню Селін Діон, у мене і в Лондоні з'явились друзі і та впевненість в собі. Я почала розмовляти англійською і відчула, що Лондон стане моїм другим домом.

Люди в Лондоні привітні і завжди підтримували мене і мою музичну кар'єру. Мені вдалось поступити в Королівську Музичну академію. Також я виступила у престижному концертному залі Віґмор Хол, де акапельно виконала пісню "Ой Летіли Дикі Гуси". Після виступу у британців були сльози на очах.

Про участь у шоу "Голос країни"

На "Голос країни" вирішила піти, бо все-таки сумую за Україною і хотілося почути реакцію тренерів і української публіки. Під час виступу я дуже хвилювалася, хоча й раніше була на більших сценах. Після розмови з тренерами я відчула себе, як вдома і знала, що все буде гаразд.

На відборі виконувала пісню гурту 5nizza, оскільки давно слухаю Сергія Бабкіна. Його пісні заставляють задуматися і можуть бути інтерпретовані по різному. Також він написав багато пісень разом зі Святославом Вакарчуком. В кожній пісні є щось магічне.

Це моя перша участь у подібних шоу і поки чую позитивні відгуки, як від української публіки, так і від людей, які мене знають за межами України. Рок-хор дуже пишається моїм виступом. Колеги кажуть, що тепер ще з більшим нетерпінням чекають на нашу поїздку у серпні. Найголовніше, що участь в проекті дала віру в себе і знання того, що ми завжди можемо більше, ніж уявляємо. 

Плани на майбутнє

Я надалі продовжую займатися рок-хором, організовую благодійні концерти, вечірки. Хотілося б надалі прославляти Україну і допомагати благодійним проектам. Дуже хочу створити подібний рок-хор і в Україні та передати досвід Великої Британії. Також хочеться повернутися до написання нових пісень, розвиватись,  як соло вокаліст. Надіюсь, що  у мене все вийде.

Сторінка Христини в інтернеті: christinalaroque.com

 


Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також