Освітяни та студенти з цілої області приїхали в Тернопіль, щоб забрати свої гроші (ФОТО)

Освітяни та студенти з різних містечок Тернопільщини приїхали до обласної адміністрації на акцію протесту. Люди вимагають заробітну плату, яку боргують вже від липня. Разом з викладачами мітингують і студенти, яким теж не виплачують стипендію. 

Біля ОДА встановили вільний мікрофон, де всі охочі можуть розповісти про проблему. Також з натовпу чути гасла "Ганьба"", "Зарплату!", "Банду геть!".

— Сьогодні ми приїхали сюди, бо у нас дійсно крик душі. Ми приїхали вимагати ту стипендію, яку не виплачують дітям і нашу зарплату. Також у нас біль така, що в училища забрали гроші за престижність. Тим часом на території селища є військовий ліцей, який отримує 30 % за престижність. Скажіть, ну хіба, військовий зараз став престижніший чим професійно-технічний. Мені зараз соромно, що я банкір, закінчила ВУЗ, готую касирів для роботи у банку і при цьому маю посилати чоловіка на заробітки,  - розповідає викладач ПТУ-34 смт Коропець Зоряна Піцьків.

Люди розповідають, що таке ставлення до них просто обурює. Також мітингуючі кажуть, що для багатьох студентів ці гроші є єдиним їхнім заробітком і викладачам соромно постійно розповідати дітям про те, що гроші будуть "завтра".

До мітингуючих вийшов голова облради Віктор Овчарук. Чоловік каже, що питання не є нове і в адміністрації про це знають. 

— Я думаю, що сьогодні почують нас в Києві. Хочу сказати, що ми з головою були позавчора в столиці і піднімали це питання в кабміні, надіюсь, що скоро його вирішать. Зараз я пропоную, щоб від вас були офіційні вимоги і ініціативна група, яка разом з нами відправить ці вимоги в Київ, - розповів Віктор Овчарук. 

Наразі питання з виплатою заробітних плат залишається відкритим.

 



Сергій Балуцький

Опис відсутній


Читайте також