На Тернопільщині знайшли коріння родичів Трампа. Відео

У Підгайцях на Тернопільщині знайшли коріння родичів Дональда Трампа. На початку минулого століття Підгайці були багатим містом, у якому жило понад 3 тисячі євреїв. 

З того часу збереглися синагога та будинок, де ймовірно могли навчатись предки Джареда Кушнера — зятя нового американського президента. Предки Джареда Кушнера поховані на місцевому єврейському цвинтарі, говорить місцевий краєзнавець Степан Колодницький телеканалу "24".

У 1920 роках минулого століття євреї почали масово емігрувати. Виїхала тоді і родина Кушнерів. Вони оселилися у Нью-Йорку.

У Підгайцях дуже тішаться тим, що родина президента США має корені у містечку. Міська влада сподівається на збільшення потоку туристів. А от прості жителі Підгаєць не впевнені, що для них щось зміниться.

Історики ж додають, що з Підгаєць родом чимало видатних людей: і Лесь Курбас, і відомий канадський хокеїст Вейн Грецкі та засновник польської школи нейрохірургії Станіслав Хорубський. А тепер перелік поповнили ще й родичі новообраного американського президента. 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також