На Тернопільщині знайшли дитину, яка грала в смертельний квест "Вконтакті"

Перший випадок участі в "смертельному" квесті зафіксували на Тернопільщині. 13-річний хлопчик став учасником групи "Синій кит" та почав грати в гру, в кінці якої дитина повинна вчинити самогубство. На той момент підліток вже встиг вирізати на руці малюнок та отримав наступне завдання.

Про це розповів начальник Головного управління Національної поліції Олександр Богомол на брифінгу.

— В одному з районів у навчальному закладі ми виявили хлопчика, який вступив у гру та вже почав грати у неї. Зупинили його на досить значному рівні, коли він вирізав малюнки на руках. Завдання для нього давали вже досить серйозні, — говорить Олександр Богомол.

Відомо, що в понеділок він зайшов в соціальну мережу "Вконакті", де йому надіслали запрошення для участі в групі "Синій кит". Підтвердивши участь, він отримав одразу декілька інформаційних повідомлень, у тому числі, йому прислали відео.

— На ньому були дві сестри-близнючки, які розповідали про тяжке життя і потім поставили йому завдання — вирізати на руці кита. Хлопчик зауважив, що в дівчат на відео змінювався колір очей, тому, ми не виключаємо гіпнотичний вплив. Він наніс малюнок на руку і потім пояснив, що не усвідомлював, що робить, — каже правоохоронець.

Зробити глибокий поріз від плеча до кисті — це наступне завдання, яке надіслали дитині. На цьому етапі хлопчик злякався та видалився з групи.

У поліції порушили кримінальне провадження за статтею 120 — схиляння до самогубства. Однак в поліції говорять, що єдиний вихід повністю припинити діяльність таких груп — заблокувати інтернет-мережу.

Олександр Богомол зазначає, що найбільш вразлива група дітей — 5-7 класи, адже старші діти вже розуміють, що таке суїцид та усвідомлюють його наслідки.

Відтепер будуть проводитися зустрічі з представниками управління освіти та охорони здоров’я. Фахівці будуть проводити роз’яснювальну роботу серед дітей та бесіди з батьками.

Щоб діти не стали учасниками "груп смерті" у поліції радять приділяти більше уваги психологічному стану дитини, перевіряти шкіру на наявність пошкоджень, перевіряти акаунти дітей та список груп, до яких вони входять, намагатися зайняти вільний час дитини заняттям спорту, щоб дитина менше часу проводила в інтернеті, перевіряти фото та відео на гаджеті дитини, а також встановити там функцію "батьківський контроль".

Читайте також: Піти на самовбивство та зробити перед смертю фото – шокуюча правда про смертельні квести

Смертельний квест: Через "групи смерті" у соцмережах дітей доводять до самогубства

Тернопільський священик розповів, чому діти вступають в "групи смерті", а потім вбивають себе


Юлія Швець

Опис відсутній


Читайте також