Кілометр подорожі Туреччиною обходився парі з Тернопільщини у 2,5 гривні

Віктор та Світлана Гоцалюки відправились мандрувати Туреччиною без турфірм і посередників. Кажуть, подорожувати там можна дешево і цікаво. 

Заздалегідь вибраний маршрут — це не тільки туристичні родзинки, а ще і нові зустрічі та несподіванки. Початок подорожі Стамбул — перші враження площа Султанахмет. Місце зустрічі мусульманської та християнської релігій. Навпроти височать Блакитна мечеть та собор Святої Софії, пише TeNews.

Далі шлях на Каппадокію — це місце включено до списку всесвітньої культурної і природної спадщини ЮНЕСКО.

Пара бачила кам'яні міста та гори подібні на застиглий пісок. По дорозі до Лікійської стежки — мандрівка річкою каньйона Гойнюк (Гармонія), Лікійська стежка та  руїни античного міста Фаселіс, вогняна гора Химера та відомі усім туристам купальні білосніжних вапнякових Помумкалє. Увесь час подорожні ночували у наметі та готували їсти на газовій плитці. Мандрівка подарувала чудових друзів-турків. Турчанці Еді з міста Гойнюк дякують за детальну сучасну карту узбережжя Лікійської стежки та притулок на ніч, стамбулчанам Марелю і Морелі дякують за чудове барбекю та гостинність.

Останній день перед поверненням додому краяни провели деякий час у їхній домівці.

— От такі-то приколяси, — каже Віктор Гоцалюк. Куди прямуватиме далі, ще не вирішив — каже, що треба ще заробити собі на таке задоволення.

Сім'я порахувала, що кожен кілометр подорожі Туречиною їм обійшовся в середньому в 2,5 грн.


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також