Картину на храмі, на якій кінь Петра I топче синьо-жовтий прапор, замалюють

Картину, яка шокувала екс-нардепа з Тернопільщини, радника міністра МВС Михайла Апостола, перемалюють. Нагадаємо, на храмі Московського патріархату на Полтавщині Михайло Апостол побачив зображення Петра I, кінь якого топче синьо-жовтий прапор. 

Зараз Апостол повідомив, що крапка у цій справі буде поставлена найближчими днями.

— За інформацією певних структур правоохоронних органів України, прапор намальовано з можливими провокативними ознаками. Після моєї публікації цього факту, прийнято рішення(уже домовлено з художником та закуплено фарбу ), щоб виправити цю "чисто технічну помилку", — зазначив Апостол.

Чоловік не також не знає, навіщо було малювати на церкві Петра I.

— І ще коментар, який просто вразив моїх друзів. "Пане Михайле знаєте, що найбільше дивує? Це те, як люди посміли взагалі помістили на українському церковному храмі зображення Петра І — людини, яка закатувала багатьох українців, зганяючи їх будувати Санкт-Петербург, людини, яка назвала Івана Мазепу та його прибічників державними зрадниками, хоча вони відстоювали своє право, людини, яка спалила дощенту Батурин, і взагалі людини, політика якої була шовіністичною щодо українців. Для мене як історика це неприйнятно. Подібні речі повинні негайно бути ліквідовані. І цей факт ще раз показує, що в українському суспільстві є люди, які не знають власної історії і міркують лише імперіалістичними міфами, — додав він.

 


Редакція ДОБИ

Опис відсутній


Читайте також